دروغگویی خانواده همسرم اذیتم می کنه، خواهش میکنم راهنماییم کنید.
ناشناس ( تحصیلات : لیسانس ، 30 ساله )
با سلام. خانمی ۳۰ ساله هستم که شوهرم تک پسر و ۴ تا خواهر داره که۳ تای آنها متاهل هستن. این خانواده در خیلی از مسائل به من که عروسشان هستم دروغ میگویند حتی از پسرشان هم مخفی میکنند.مثلا چند روز پیش رفته بودند مسافرت با اینکه ما متوجه شدیم ولی به روی خود نیاوردند یا اگه برن مهمانی میگن ما بیرون بودیم با اینکه من و شوهرم کاملا از همه نظر از آنها جدا و مستقل هستیم فقط در یک ساختمان زندگی میکنیم ولی نمیدانیم دلیل این دروغگویی ها چیه و این خیلی ما را اذیت میکنه و روی زندگیمان تاثیر منفی گذاشته. وقتی هم خونه ما میان فقط تیکه میندازن و اگه ما بهشون بگیم فهمیدیم یا چرا دروغ میگید قهر میکنن یا با رفتارهاشون اعصاب همه را داغون میکنن.در ضمن من۲ تا بچه دارم هر وقت کاری دارم بچه ها را پیش مادر شوهرم میزارم نه نمیگه ولی نمیدونم این مهربونیاش از دله یا میخواد بعد سرکوفتم بزنه. چون بارها شده توی آشپزی راهنماییم کرده بعد دختراش به روم اوردن . خواهش میکنم راهنماییم کنید
مشاور (احسان فدایی)
با سلام و سپاس از همراهی شما، از این که ما را امین خود دانستید کمال تشکر وقدردانی را داریم. ما قدر ارتباط با شما را می دانیم.
تقریبا بیشتر زوج ها در اوایل ازدواج دوست دارند که رابطه شان با خانواده همسر یکی از بهترین رابطه ها باشد اما در بسیاری از موارد همه چیز آن طور که آنها دوست دارند پیش نمی رود. مشکل بعضی از افراد این است که در ارتباطاتشان انعطاف پذیر نیستند و یک شیوه خاص را در ارتباط برقرار کردن با همه آدم های زندگی شان به کار می برند. اما همه افراد از نظر ویژگی های شخصیتی تفاوت های زیادی با هم دارند.
برای پیش بردن یک رابطه سالم باید انعطاف پذیر بود و تفاوت های فردی را در نظر داشت. رابطه برقرار کردن یک مهارت است که می توان آن را یاد گرفت و بهبود بخشید. در یک ارتباط سالم و موثر دو نفر هنگامی که در کنار یکدیگر هستند حس و حال خوبی دارند، احساس شور و نشاط می کنند، احساس می کنند به داشته هایشان افزوده می شود، تعامل دارند، احساس بدهکار بودن و طلبکار بودن ندارند بلکه احساس می کنند در رابطه شان یک بده- بستان عاطفی اتفاق می افتد. وقتی فردی ازدواج می کند در واقع با او و خانواده اش وصلتی انجام داده است. خانواده همسر هم جزیی از خانواده اومحسوب می شود؛ بنابراین برای اینکه بتواند ارتباط خوب و عاشقانه خود را با همسرش حفظ کند باید با خانواده او هم ارتباط خوب و سالمی داشته باشد. همچنین به عکس؛ برای داشتن یک ارتباط خوب با خانواده همسر باید ابتدا یک رابطه خوب با همسرش داشته باشد؛ تا وقتی که همسران باهم مشکل داشته باشند، نمی توانند با خانواده همدیگر رابطه عاطفی برقرار کنند. وقتی فرد با همسر خود یک رابطه خوب برقرار می کند در آینده در زندگی مشترکش از یک منبع قوی و خوب به نام حمایت اجتماعی خانواده برخوردار خواهد بود.
خواهر گرامی! درست است که دوست دارید برخی از مسائل خانوادة همسرتان را بدانید و یا آنها به شما دروغ میگویند ولی اگر از همین لحظه تصمیم قطعی بگیرید که از این به بعد کامل نسبت به این موضوع بی تفاوت شوید ارامش خودتان بیشتر خواهد شد. به هر حال آنها برای خودشان دلیل و توجیهی دارند که دروغ بگویند یا اصلا نگویند پس شما نیز این موضوع را نادیده بگیرید. چه بدانید آنها مسافرت رفته اند و چه ندانید تأثیری بر زندگی مشترک شما نخواهد داشت. در ادامه به چند راهکار نیز توجه داشته باشید:
- شما نیز رازهای خانه را برملا نکنید.
با همسرتان توافق کنید که چه چیزهایی را نباید به خانواده همسرتان بگویید. یادتان باشد که هر خانواده جدیدی رازهای خودش را دارد و برملا شدن این رازها هم استقلال خانواده جدید را زیر سوال می برد و هم راه را برای دخالت خانواده ها باز می کند.
- نظرخواهی نکنید، اگر...
ببینید، والدین همسر یا والدین خودتان چه طور شخصیتی دارند. اگر جنبه این را دارند که فقط در مقام مشورت با آن ها حرف بزنید، خب حرف بزنید اما اگر حس می کنید نظرخواهی کردن مساوی است با در منگنه قرار گرفتن و آن ها نظر را با دستور اشتباه می گیرند، در کل نظرخواهی نکنید.
- دخالت نکنید
بله! درست خواندید! بعضی ها درباره مسائل خانواده همسر در ظاهر و باطن دخالت می کنند و بعد راه را برای دخالت متقابل باز نگه می دارند. مثلا می گویند نظرت در مورد این خواستگار جدید چیست؟ این جور وقت ها وسوسه نشوید و بگویید: «هر جور که خودتان صلاح می دانید»
- با تجربه و بالغ باشید
ساختن با خانواده همسر به بلوغ فراوانی نیاز دارد. باید بپذیرید آنها پدر و مادر شما نیستند پس همیشه کمی فاصله بین شما وجود خواهد داشت. هنگام برخورد با خانواده همسرتان سعی کنید خودتان را به جای آنها بگذارید و زیرکانه رفتار کنید.
- همسر خود را در قبال رفتار خانواده اش مقصّر ندانید.
توضیح اینکه تغییر رفتار انسان ها به سادگی امکان پذیر نیست؛ زیرا در شکل گیری شخصیت هر کس عوامل گوناگونی دخیل بوده است که باید برای تغییر رفتار هر انسان آن عوامل را تغییر داد و یا کنترل کرد. همانطور که خود نیز به تجربه دریافتید این امر، کار ساده ای نیست؛ لذا برخلاف برخی از همسران جوان که شریک زندگی خود را مسئول رفتارهای خویشاوندانش قلمداد می نمایند منطقی بوده و روی این مسأله بیندیشید که همسر شما چقدر توانایی و اختیار دارد که رفتار خانوادهاش خود را تغییر دهد؟ و آیا عاقلانه است که برای رفتار نامناسب خانواده همسر، رابطه عاطفی خود را با همسر از طریق گله و ... سست کرد؟ پس همة تلاش خود را بر این بگذارید که نسبت به این موضوعات بی تفاوت باشید و اگر هم آنها لطفی در حق شما نمودند آن را واقعی ببینید.
موفق و پیروز باشید.
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}